Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  07/04/2005
Data da última atualização:  07/04/2005
Autoria:  LÓPEZ-BOTE, C. J.; DAZA, A.; SOARES, M.; BERGES, E.
Título:  Dose-response effect of dietary vitamin E concentration on meat quality characteristics in light-weight lambs.
Ano de publicação:  2001
Fonte/Imprenta:  Animal Science, v. 73, pt 3, p. 451-457, 2001
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The research was carried out to evaluate lhe effect of different dietary a-tocopheryl acetate (DTA) concentrations in light-weight lambs on muscle a-tocopherol accumulation and on quality characteristics of stored meats. Thirty-two Manchego lambs were randomly distributed to four groups and given diets containing four levels of DTA (20, 270, 520 and 1020 mg/kg diet) for 6 weeks. Lambs were slaughtered at live weights ranging from 23.5 to 26.4 kg. A linear (P < 0.001) and quadratic (P < 0.001) effect of dietary supplementation leveI was observed on muscular a-tocopherol concentration, which fitted the following equation: mg muscle a-tocopherol per kg muscle = 1.78(s.e. 0.18) + 7-08 (s.e.0.89)(1 - e0.0012DTA (P < 0.001, R2 = 0.99). There was a linear effect (P < 0.001) of muscle vitamin E concentration on thiobarbituric acid reactive"substance on day 0 of storage, but a linear plus quadratic effect (P < 0.001) on days 3, 6 and 9. Broken line analysis of data at day 9 of storage indicated a target muscle a- tocopherol concentration of 54 mg/kg. Evolution of surface redness of lamb chops also showed a linear and quadratic effect of dietary treatment on days 3 and 6 of storage, but only a linear effect on day 9. Broken line analysis of data at 3 and 6 days indicated a target a-tocopherol concentration in the range 5.3 to 5.6 mg/kg muscle for optimum red colour stability. Surface luminosity showed no effect of dietary treatment at days 0, 3 and 6 of storage but a linear (P < 0.01)... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Peroxidade.
Thesagro:  Carne; Cordeiro; Lipídio; Nutrição Animal; Ovino; Qualidade; Vitamina E.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC17624 - 1ADCAP - --v.73,p.451
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, F. L.; FERREIRA, F. C.; DA RÓZ, A. L.; CURVELO, A. A. S.; MATTOSO, L. H.; HERRMANN JUNIOR, P. S. P. Atomic force microscopy as a tool to evaluate sisal fibers used in polymer composites. In: LATIN AMERICAM SYMPOSIUM ON SCANNING PROBE MICROSCOPY, 3., 2005, Ouro Preto. [Anais eletrônicos...]. Ouro Preto: SBMN, 2005. 1 CD-ROM.
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, F. L.; HERRMANN, P. S. P.; DA RÓZ, A. L.; FERREIRA, F. C.; CURVELO, A. A. S.; MATTOSO, L. H. C. Investigation of sisal fibers by atomic force microscopy: morphological and adhevise characteristics. Journal of nanoscience and nanotechnology, Stevenson Ranch, v. 6, n. 8, p. 2354-2361, 2006.
Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional